•Themajaar Landbouw en Milieu•Taallessen Sprankel!•Erfgoeddag ‘Helden’•Wijziging standplaatsen GO•Kerstboomverbranding•Zetfout tekst werkzaamheden

Themajaar Landbouw en Milieu
Het themajaar van 2011 was een groot succes. Verschillende verenigingen organiseerden activiteiten in het kader van solidariteit.
In 2012 vliegen we er opnieuw in met het thema Landbouw & Milieu. We zetten in januari het themajaar feestelijk in met 2 activiteiten: de Winterwandeling en het Openingsconcert.
De Winterwandeling van Natuurpunt in samenwerking met VVV Vorselaar gaat door op 7 januari.
 
Het gratis Openingsconcert start 20 januari om 20u. U kan er genieten van optredens van Zomamuzant en Arne Vanhaecke & Band.
 
 
Taallessen Sprankel!
Wie graag op een rustig tempo een nieuwe taal wil leren, kan binnenkort bij dienstencentrum Sprankel! terecht. We willen 1 of 2 taallessen voor beginners organiseren. Heeft u interesse voor Frans, Engels, Duits of Spaans? Geef even een seintje. Zo weten wij voor welke talen interesse bestaat.
 
 
Erfgoeddag ‘Helden’
Op zaterdag 21 en zondag 22 april vieren we opnieuw Erfgoeddag met als thema ‘Helden’. Kempens Karakter gaf een Kempense draai aan het thema en vertaalde dit naar het thema ‘wielerhelden’. Onze regio herbergt heel wat sportkampioenen. Die helden van toen en nu blijven tot de verbeelding spreken.
 
Heeft u nog foto’s, filmpjes, postkaarten, of leuke verhalen over het thema? Geef even een seintje en lever uw materiaal in op de cultuurdienst van Vorselaar. Wij bezorgen het u in zijn oorspronkelijke staat terug.
 
 
Wijziging standplaatsen GO
De inzet van gemachtigde opzichters op gevaarlijke kruispunten werd geëvalueerd. Vanaf maandag 9 januari wijzigt de situatie als volgt:
 
- De standplaats ter hoogte van Tuinweg wordt afgeschaft. Er komen weinig fietsers voorbij.
 
- We nemen een nieuwe standplaats in dienst t.h.v. het kruispunt Kempenlaan - Goorbergenlaan. Iedere schooldag staat er ‘s morgens een GO van 8u tot 8u45 en tijdens de sluitingsuren van de school:  op woensdag van 11u45 tot 12u30 en op alle andere schooldagen tussen 15u30 tot 16u15.
 
- Op de standplaats t.h.v. de Kerk zal er een GO staan op woensdagmiddag van 11u45 tot 12u30. Op de andere schooldagen zal er tijdens de middaguren geen GO staan. De ochtend- en avonduren blijven behouden.
 
 
Kerstboomverbranding
De kerstperiode sluiten we traditioneel af met de verbranding van alle kerstbomen uit de gemeente.
 
Muziek, warme dranken en een knetterend vuurtje zorgen voor authentieke gezelligheid.
 
Iedereen is op 13 januari welkom op de weide naast de Schrans (gratis toegang). We ontsteken het vuur om 19u30.
 
 
Zetfout tekst werkzaamheden
Er is een zetfout geslopen in het artikel over de werkzaamheden in Vorselaar-Noord. De aannemer beschikt nog over een 50-tal werkdagen in plaats van een 5-tal om de werken af te ronden.
 
Wij houden u op de hoogte.
 
Meer info over de werkzaamheden in Vorselaar-Noord kan u lezen op de website.